Laserontharing

Voor laserontharing gebruiken wij de Highpower Lightsheer Diode laser. Uitgebreide medische onderzoeken laten zien dat deze laserbehandeling veilig is en tevens de gewenste resultaten geeft. Je kunt rekenen op een haarreductie van 80 tot 90 procent. Zelfs voor de meest gevoelige huidtypes een ideale oplossing. Je bent dus zeker van een goede behandeling met optimale resultaten.

Erkend door zorgverzekeraars!

Een groot voordeel is dat je de behandeling kunt declareren bij je zorgverzekeraar wanneer het gaat om ontharing in het gezicht. Uiteraard is dit afhankelijk van het zorgpakket dat je hebt afgesloten. Raadpleeg daarvoor je polis/zorgverzekeraar.

Lightsheer laserbehandeling: hoe werkt het?

Door middel van een speciale golflengte wordt het pigment van het haar in zeer korte tijd snel opgewarmd. De haar verbrandt met de onderliggende wortel. Na ongeveer 14 tot 21 dagen laat deze los en valt uit. Resultaat is dus snel zichtbaar. Door de verschillende haargroeifasen zal het nodig zijn de behandeling een aantal keren te herhalen om permanente haarvermindering te bereiken. De Lightsheer laser is ook geschikt voor de gevoelige huid omdat hij zich alleen richt op het pigment van de haar en de huid verder ontziet. Zodoende wordt er geen schade aan je huid toegebracht en gewoonlijk kun je vrijwel direct na de behandeling je normale bezigheden hervatten.

Lichaamsdeel Behandelcyclus Behandeltijd
Bovenlip 6 weken 15 minuten
Hele gelaat 8 weken 30 minuten
Bikinilijn 8 weken 30 minuten
Onderbenen 8 weken 90 minuten

Lightsheer laser vergeleken met IPL (flitslampen)

In verschillende klinieken en praktijken wordt gebruik gemaakt van flitslampen (IPL) voor ontharingsdoeleinden. Deze apparaten zenden een mix van vele soorten licht uit. De Lightsheer laser werkt op een zuivere golflengte van 800nm en kan door zijn hoge vermogen ook dieper gelegen haarwortels bereiken. Hierdoor kan ook worden onthaard op plaatsen waar flitslampen en andere lasers moeten afhaken.

Uit de praktijk blijkt inmiddels dat het aantal behandelingen met de Lightsheer laser gemiddeld 3 tot 5 is. Terwijl bij gebruik van flitslampen voor dezelfde behandeling gemiddeld 5 tot 9 sessies nodig zijn! De behandelprijs ligt misschien wat lager door de vaak geringe investering, maar de uiteindelijke totaalprijs voor u veel hoger. Niet te vergeten dat je vaak meer dan een jaar bezig bent voordat je resultaten ziet! Bij behandeling met de Lightsheer laser zou dit een maximale periode zijn van ongeveer 7 maanden (uitgaande van 5 behandelingen). De Lightsheer laser is alleen verkrijgbaar voor gekwalificeerde professionals. IPL kan door iedereen aangeschaft worden. Iedere puls van onze laser is van exact dezelfde kwaliteit.
Bij IPL treedt er een geleidelijke verzwakking van de intensiteit op. Bijwerkingen en brandwonden worden vaak veroorzaakt door ongekwalificeerde mensen of IPL zonder koeling, maar zelden door een laser!

Vóór de behandeling

Het is erg belangrijk dat je voor uw eerste laserbehandeling minimaal 4 tot 6 weken niet meer harst of epileert. Ook mag je in deze periode geen gebruik maken van de zonnebank of zelfbruinende producten. Vermijdt zon op de te behandelen delen van je lichaam en gebruik een goede sunblock om het gebied niet te laten bruinen. Scheren mag je deze periode nog wel. Belangrijk is dat de haarwortel in de huid blijft tot aan de laserbehandeling.

Voor meer informatie nodigen wij je graag uit om contact met ons op te nemen. Je kunt ons bereiken via telefoonnummer

030 2711808. Ook kun je de veelgestelde vragen hieronder bekijken.

Laserontharing, veelgestelde vragen

Hoe groeit haar?

Haarzakjes ontwikkelen zich door een ingewikkelde serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase, de overgangsfase en de rustfase. De tijd die elke fase neemt, is afhankelijk van diverse factoren, waaronder de plek op het lichaam. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 70% van de haren op onze armen. Tijdens de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.

Hoe verwijdert de Lightsheer laser het haar?

Het licht dat vrijkomt uit de lightsheer laser wordt door het pigment geabsorbeerd. Dit pigment bevindt zich aan de haar onder in het haarzakje. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om het haarzakje te vernietigen en kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De kop van het handstuk helpt je huid te beschermen door je huid goed te koelen tijdens het vrijkomen van energie. Het diode licht dat op een diepte van 810 nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken en de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van het haarzakje heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van het haarzakje. De groei vertraagt en in de meeste gevallen is er ook een permanente vernietiging van het haarzakje.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

De Lightsheer laser verstoort het groeipatroon van de haren in de groeifase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Reken in ieder geval op 3 tot 5 behandelingen. De eerste 3 behandelingen zullen met een pauze van 5 tot 6 weken plaatsvinden. Er zijn in ieder geval 3 behandelingen nodig om alle haren in de groeifase te raken.

Is het veilig?

Ja.
De Lightsheer laser is de meest uitvoerig geteste laser ter wereld. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precisie, diepte en locatie van het haarzakje vast te stellen. De kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls door goede koeling te ontzien. Spookverhalen over verbrandingen etc. zijn op de Lightsheer laser niet van toepassing, integendeel.

Kan ik ook worden behandeld als ik zwanger ben?

Bij zwangerschap is het beter geen laserbehandeling te ondergaan.

Kan deze laser schade aanrichten zoals een rimpellaser?

Nee.
Voor het behandelen van rimpels gebruikt men o.a. Co² lasers. Deze richten zich ook op het vocht van de huid waardoor onherstelbare schade kan ontstaan. De Lightsheer laser richt zich alleen op het pigment van de haar en ontziet de huid. Zodoende kan er geen schade aan de huid gebracht worden.

Doet het pijn?

De meeste mensen verdragen de behandeling goed, sommige gebieden zijn echter wat gevoeliger. Er is een tintelend, prikkend gevoel. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.

Wat zijn de kosten?

Tijdens een intakegesprek kunnen we je een passende prijsopgaaf doen. De kosten hiervan zijn € 35. Dit bedrag ontvang je terug als je besluit om de behandeling bij ons te doen. Om je een idee te geven volgen hieronder de prijsindicaties van het laseren. Dit zijn de prijzen per behandeling.

Prijsindicatie Dames (vanaf)
Bovenlip € 80
Kin € 80
Bikinilijn € 120
Stringlijn € 150
Bikini volledig € 180
Oksels € 120
Onderbenen € 250
Onderbenen met knie € 300
Bovenbenen € 350

Prijsindicatie heren (vanaf)
Wangen € 80
Baard € 250
Schouders € 220
Buik € 220
Rug € 450
Billen € 300

Je betaalt bij ons per behandeling, je bepaalt zelf of je doorgaat voor de perfectie of dat je tevreden bent met het goed zichtbare resultaat na enkele behandelingen

Zijn de resultaten definitief?

Uit klinische studies blijkt dat de Lightsheer laser wordt gezien als de meest effectieve laser. Je mag een permanente vermindering van haargroei verwachten binnen 4 tot 5 behandelingen, in sommige gevallen zullen echter meer behandelingen nodig zijn. Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kunnen wij niet, omdat onder invloed van hormoonveranderingen en ouder worden er altijd donshaartjes kunnen veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan de laser uiteraard niets veranderen. Wel garanderen wij resultaat wat je uiteraard ook zeker van ons mag verwachten!

Kin 7 keer behandeld – de tweede foto is 4 maanden na de
laatste behandeling genomen

Oksel 3x behandeld – de tweede foto is 4 maanden na de
laatste behandeling genomen

Onderrug 4x behandeld – de tweede foto is 4 maanden na de laatste
behandeling genomen.


Been 3x behandeld – de tweede foto is 24 maanden na de laatste
behandeling genomen.

Wat gebeurt er na de behandeling?

Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een normale reactie op de sterke hitte die de laser in de haarwortel gebracht heeft, dit zal snel verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden wordt er een verkoelende gel aangebracht die je zelf mag verwijderen als de huid weer rustig is. Plan geen belangrijke dingen direct na de behandeling, omdat je niet weet hoe sterk de huid reageert.

Na 1 of 2 weken zul je zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als je dit storend vindt kun je deze haren scheren, je mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit.

Wie kan er behandeld worden?

Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen!
Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte/grijze haren reageren niet goed op de laser, dit omdat zij bijna geen pigment hebben. Ook negroïde huidtypes reageren anders, omdat de huid zelf veel pigment bevat. Mocht je twijfelen of jouw huid geschikt is voor een laserbehandeling, aarzel dan niet en neem contact met ons op via 030 2711808 zodat wij dit samen kunnen overleggen. Uiteraard beoordelen wij voorafgaand aan de behandeling de huid en haarsoort en overleggen met je wat je van de laserbehandeling mag verwachten.

Zijn er nog speciale instructies voor of na de behandeling?

  • Gebruik geen producten op het behandelde gebied behalve de u aangeraden cooling gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) wanneer je in de zon loopt. Je mag het gebied met zachte reiniging wassen maar niet scrubben.
  • Je mag met het behandelde gebied niet in de zon, niet op de zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 4 weken voor en na je behandeling.
  • Na 1 of 2 weken zullen de behandelde haren uitgroeien, je mag scheren (hoeft niet), de haartjes vallen er vanzelf uit.
  • Tussen de behandelingen in mag je niet harsen of uittrekken met pincet, alleen scheren is toegestaan. Voor de eerste behandeling mag je 6 weken niet epileren of harsen.
  • Laat de huid na de behandeling met rust, ga niet pulken.
Terug
FB Instagram Google+ YouTube