Brazilian Wax Utrecht

Met een Brazilian Wax behandeling bij City Treatment in Utrecht ervaar je een professionele ontharingsbehandeling. De Brazilian Wax is geschikt voor het ontharen van schaamstreek en intieme delen. Onze medewerkers hebben meer dan 15 jaar ervaring en gebruiken altijd de juiste technieken voor snelle en pijnloze ontharing. De behandeling is niet alleen geschikt voor vrouwen, maar ook voor mannen.

  • Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, wij waxen al vanaf € 37,50
  • 4 tot 6 weken haarvrij
  • Geen stoppels
  • Meer dan 15 jaar ervaring met ontharingsbehandelingen
  • Ook voor mannen (boyzilian wax)

Voor meer informatie over onze ontharingsbehandelingen, neem je contact met ons op via 030 271 1808 of door een bericht te sturen naar info@citytreatment.nl. Direct een afspraak maken? Klik dan hieronder.

Maak direct online een afspraak

City Treatment Utrecht: Brazilian Wax

Prijs Brazilian Wax Utrecht

Bekijk de Brazilian Wax prijzen van City Treatment Utrecht in onderstaande tabel.

Soort behandeling

Tijd

Prijs

 

 

 

Brazilian hardwax

30 minuten

€ 37,50

Boyzilian wax voor mannen

45 minuten

€ 49,50

Vaak is de genoemde tijd voldoende voor een behandeling. Zeker bij een tweede en volgende behandeling.

Maak direct online een afspraak

Wat is een Brazilian wax?

Waxen of harsen is het verwijderen van ongewenst haar op het lichaam. In tegenstelling tot de bikinilijn wordt bij de Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (de schaamlippen, bilnaad (perineum) en rond de anus) verwijderd. Wij doen dit door middel van een speciale was.

Voordelen van Brazilian Wax bij City Treatment in Utrecht

De haren blijven langer weg dan bij het scheren, 4 tot 6 weken afhankelijk van het haartype. Daarna komen er zachte haartjes terug en heb je een gladde en zachte huid zonder irritaties. Bij het scheren komt regelmatig irritatie voor. Dit komt doordat de haarwortels blijven zitten en het haar direct doorgroeit. Bij het waxen heb je hier geen last van. Tijdens een waxbehandeling verwijderen we de dode huidcellen en wordt de huid net zo zacht als na een scrub behandeling.

Bij een Brazilian Wax blijft alleen een streepje haar op de venusheuvel over. Dit wordt ook wel een Braziliaans streepje genoemd. Ook zijn er andere mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op als je hierover meer wilt weten. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

De Brazilian Wax behandeling in Utrecht

Vooral bij een eerste behandeling is het belangrijk dat de haartjes een lengte hebben van minimaal een halve centimeter. In deze situatie zijn ze het beste te behandelen. De warme hars wordt met een roller of spatel opgebracht. Om te voorkomen dat de hars te veel aan de huid kleeft, brengen we na het desinfecteren een dun laagje olie op.

Doet de behandeling pijn?

Pijn of gevoeligheid kun je vooral tijdens een eerste behandeling Brazilian Wax ervaren. De meest voorkomende reden hiervoor is dat de haren stug zijn als je voorheen hebt geschoren. Bovendien is pijn of gevoeligheid zeer persoonlijk. Meestal wordt er een branderig gevoel ervaren en je huid kan rood worden. Na meerdere behandelingen zul je minder pijn of gevoeligheid ervaren omdat de haren gaanderweg minder stug worden.

Na de Brazilian Wax maken wij de huid plakvrij. Vervolgens brengen wij een verkoelende Aloë Vera gel aan. Hierdoor vermindert het branderige gevoel en kalmeert de huid.

Geschiedenis van Brazilian Wax

Het ontharen van de schaamstreek en de intieme delen is op zich niet nieuw. Het werd al meerdere eeuwen gedaan in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. Brazilian Wax is een vrij recent verschijnsel. Het is in de jaren 1990 in de kuststeden van Brazilië ontstaan. Daar werden de kleine bikini’s steeds populairder. Dat is waarom de vrouwen op de stranden geen uitstekend haartje accepteren en dus de voorkeur geven aan een haarloze look.

Brazilian Wax werd pas echt bekend toen het in 1994 in New York werd geïntroduceerd door 7 Braziliaanse zussen die eind jaren 80 met een schoonheidssalon waren begonnen: de J. Sisters International Salon. Onder hun klanten bevinden zich veel celebrities. Door tv-series als Sex and the City werd de populariteit van Brazilian Wax steeds groter.

Wat is het verschil tussen Brazilian met hard wax of met strip?

Bij de Brazilian met hard wax verwijderen we de wax zonder strip. Hiervoor gebruiken wij speciale wax. Bij de Brazilian met strip brengen we eerst een strip aan om de hars te kunnen verwijderen. De kans op het afbreken van haartjes is bij de Brazilian met hard wax zeer klein. Hard wax hecht zicht vooral aan de haartjes en minder aan de huid. Daarom is het verwijderen van de hard wax meestal minder gevoelig dan met strip. Wij raden voor de Brazilian altijd met hard wax aan, zeker als je voor de eerste keer komt. Over het algemeen wordt het harsen met strip toegepast bij grotere oppervlaktes die relatief minder gevoelig zijn (benen, armen, rug en borst) en harde wax op kleinere oppervlaktes die meer gevoelig zijn (gezicht, oksel en bikinilijn).

Brazilian Wax voor je op vakantie gaat

Ga je op vakantie? Zorg er dan voor dat de waxbehandeling een paar dagen voor je vakantie plaatsvindt. Dit geeft je huid de gelegenheid om tot rust te komen. Ook wordt de huid dan niet direct blootgesteld aan de zon. Wij raden de zonnebank af direct na het waxen.

Contact met City Treatment in Utrecht

Heb je vragen over de Brazilian Wax behandeling? Neem dan vrijblijvend contact op via 030 271 1808 of stuur een mailtje naar info@citytreatment.nl. Gebruik de onderstaande button om direct een afspraak te maken voor een Brazilian Wax behandeling in Utrecht.

Maak direct online een afspraak

 

Terug
FB Instagram Google+ YouTube