Brazilian wax

Brazilian Wax bij City Treatment in Utrecht

Waarom kies je voor City Treatment? De medewerkers van City Treatment beschikken over ruim 15 jaar ervaring en gebruiken de juiste techniek om de brazilian wax behandeling snel en vrijwel pijnloos uit te voeren. Daarnaast stellen wij hoge eisen aan hygiëne.

✓ Uitstekende prijs-kwaliteit verhouding, wij waxen al vanaf € 28,50
✓ Snel
✓ Effectief
✓ Ervaren
✓ Ruime openingstijden, je bent ook ‘s avonds welkom
✓ Ook voor mannen (boyzilian wax)

Maak direct online een afspraak

City Treatment Utrecht: Brazilian Wax

Wat is een brazilian wax behandeling?

Waxen/harsen is het verwijderen van ongewenst haar op het lichaam. In tegenstelling tot de bikinilijn wordt bij de Brazilian Wax al het schaamhaar van de schaamstreek en de intieme delen (de schaamlippen, bilnaad (perineum) en rond de anus) verwijderd. Wij doen dit door middel van een speciale was.

De haren blijven langer weg dan bij het scheren, 4 tot 6 weken afhankelijk van het haartype. Daarna komen er zachte haartjes terug en heb je een gladde en zachte huid zonder irritaties. Bij het scheren komt regelmatig irritatie voor. Dit komt doordat de haarwortels blijven zitten en het haar direct doorgroeit. Bij het waxen heb je hier geen last van. Tijdens een waxbehandeling worden de dode huidcellen verwijderd en wordt de huid net zo zacht als na een scrub behandeling.

Bij een Brazilian wax blijft alleen een streepje haar op de venusheuvel over. Dit wordt ook wel een Braziliaans streepje genoemd. Ook zijn er andere mogelijkheden. Bel of mail ons als je hierover meer wilt weten. De contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

Klein stukje geschiedenis

Het ontharen van de schaamstreek en de intieme delen is op zich niet nieuw. Het werd al meerdere eeuwen gedaan in Arabië, Perzië, bij de Grieken en de Romeinen als teken van reinheid, schoonheid en vitaliteit. Brazilian Wax is een vrij recent verschijnsel. Het is in de jaren 1990 in de kuststeden van Brazilië ontstaan. Daar werden de kleine bikini’s steeds populairder. Dat is waarom de vrouwen op de stranden geen uitstekend haartje accepteren en dus de voorkeur geven aan een haarloze look.
Brazilian Wax werd pas echt bekend toen het in 1994 in New York werd geïntroduceerd door 7 Braziliaanse zussen die eind jaren 80 met een schoonheidssalon waren begonnen: de J. Sisters International Salon. Onder hun klanten bevinden zich veel celebrities. Door TV-series als Sex and the City werd de populariteit van brazilian wax steeds groter.

De behandeling

Vooral bij een eerste behandeling is het belangrijk dat de haartjes een lengte hebben van minimaal een halve centimeter. In deze situatie zijn ze het beste te behandelen. De warme hars wordt met een roller of spatel opgebracht. Om te voorkomen dat de hars te veel aan de huid kleeft, brengen we na het desinfecteren een dun laagje olie op.

Doet de behandeling pijn?

Pijn of gevoeligheid kun je vooral tijdens een eerste behandeling ervaren. De meest voorkomende reden hiervoor is dat de haren stug zijn als je voorheen hebt geschoren. Bovendien is pijn of gevoeligheid zeer persoonlijk. Meestal wordt er een branderig gevoel ervaren en je huid kan rood worden. Na meerdere behandelingen zul je minder pijn of gevoeligheid ervaren omdat de haren gaanderweg minder stug worden.

Na de behandeling maken wij de huid plakvrij. Vervolgens brengen wij een verkoelende Aloë Vera gel aan. Hierdoor vermindert het branderige gevoel en wordt de huid gekalmeerd.

Wat is het verschil tussen brazilian met hard wax of met strip?

Bij de brazilian met hard wax verwijderen wij de wax zonder strip. Hiervoor gebruiken wij speciale wax. Bij de brazilian met strip brengen wij eerst een strip aan om de hars te kunnen verwijderen. De kans op het afbreken van haartjes is bij de brazilian met hard wax zeer klein. Hard wax hecht zicht vooral aan de haartjes en minder aan de huid. Daarom is het verwijderen van de hard wax meestal minder gevoelig dan met strip. Wij raden voor de brazilian altijd met hard wax aan, zeker als je voor de eerste keer komt. Over het algemeen wordt het harsen met strip toegepast bij grotere oppervlaktes die relatief minder gevoelig zijn (benen, armen, rug en borst) en harde wax op kleinere oppervlaktes die meer gevoelig zijn (gezicht, oksel en bikinilijn).

Belangrijk om te weten …

Ga je op vakantie? Zorg er dan voor dat de wax behandeling een paar dagen voor je vakantie plaatsvindt. Dit geeft je huid de gelegenheid om tot rust te komen. Ook wordt de huid dan niet direct blootgesteld aan de zon. Wij raden de zonnebank af direct na het waxen.

Brazilian stripwax (25 minuten) € 28,50

Brazilian hardwax (30 minuten) € 36,50

Boyzilian wax voor de man (45 minuten) € 47

Vaak is de genoemde tijd voldoende voor een behandeling. Zeker bij een tweede en volgende behandeling.

Maak direct online een afspraak

Heb je vragen over de behandeling dan kun je vrijblijvend contact opnemen via: 030 271 1808. Je kunt ook mailen naar info@citytreatment.nl

 

Terug
FB Instagram Google+ YouTube